L

torsdag 10 april 2014

Städ- onsdag

Två gånger om året har vi ett gäng riktigt stora containrar en bit ned på gatan där Buren ligger. Då kan man passa på att slänga exakt allt man inte vill ha. Även grejor med sladd, brandfarligt osv. Det finns även en byteshörna, där man kan sätta fullt brukbara saker som man kanske tröttnat på och det är ju bra, men tricket är då att inte släpa hem något därifrån och liksom fylla på där man tömt. Vagnar finns att låna och vaktis+ hjälpredor tar t o m de tunga grejorna åt en.


I går var det dags och en hel del Billy dumpades. Slitna och därför inte lönt att ens sälja eller ha besvär med annonser för. De är ju dessutom väldigt billiga, så bättre då att köpa nya om jag skulle behöva, så kan de gamla gå till återvinning. Jag kan nu gå omkring i mitt källarutrymme, vilket känns lyxigt och även nödvändigt, eftersom det ganska snart kommer bli trångt där igen…men det är en annan historia för en annan dag..

Trevligt är också att vad som kanske anses tråkigt, blir roligt när de gör en liten ”happening” av det hela. Stora grillar sätts ut och det är korv, burgare, läsk, kaffe, kakor och annat som bjuds.


Jag tror en del grannar, modell äldre då som inte jobbar, hänger där nästan hela dagen och snackar skit. MKB gör rätt mycket för oss faktiskt. Det är våffeldag, boulespelning osv.
Bra också att vi ska få postboxar i trappen och nya säkerhetsdörrar. Dåligt att det då läggs på en redan ganska saftig hyra. Dåligt också att de inte bygger mer nytt, eftersom det går så bra för dem. Det har varit mycket snack om det nu på sistone i tidningarna.

Precis när jag var klar, tittade solen fram, så det blev en rätt lång runda på byn, som av någon anledning var ganska öde. Dramatisk himmel som var mörk i öster och himmelsblå i väster...


Och nej, det som stod i byteshörnan fick stanna där, vilket jag är mycket nöjd med. Go´Kväll


5 kommentarer:

 1. Så skönt att få iväg allt gammalt jox och dessutom med lite trevligt häng. Du är duktig som inte släpar hem lika mycket til eller i alla fall hälften.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var där faktiskt inte något som ens hade målaom- potential, så det var lätt att stå emot denna gången. Snart börjar alla loppisar, då blir det betydligt svårare. Och du, du har ju flyttat till loppisparadiset! Kram

   Radera
 2. Svar
  1. Ja det är det faktiskt och extra plus att de gör något trevligt av det också. Kramar

   Radera
 3. Kul grej med lite jippo runt utstädningar! Skönt att du fick röjt :)
  Kramar

  SvaraRadera