L

måndag 12 maj 2014

Ystad del 1- Konserten

I lördags. Jisses som jag sov! Gick inte upp förrän strax efter 10, men kom inte i säng i fredags förrän vid 01,30- tiden, så det var väl befogat antar jag.
Ganska ok väder ändå och det var inte mer att göra än att piffa till sig, äta någon slags brunch och knata iväg till bussen för vidare transport med tåg till Ystad.

På Tåget satt redan Mr T och ja…en Mr T till. Liksom i fredags, bredde de gula Rapsfälten ut sig över slätten. På vissa ställen så långt man kunde se. Mkt vackert!


Framme i Ystad, flanerade vi lite i ett folktomt centrum. Vad som kändes direkt tråkigt var att inredningsbutiken ”Levande Hem” har slagit igen. Jag har varit där många gånger och alltid tänkt att det måste vara en helt underbar miljö att arbeta i.
Det äldre paret som hade den innan den bytte ägare, var dessutom riktiga original och de hade alltid roliga anekdoter att berätta.


Sen pausade vi i solen, tog ett glas vin eller 3 (säg som det är, du blev lite smålurig där ett tag) och gick därefter och åt innan vi drog oss ned till Teatern och konsert med Weeping Willows.


Precis där såg jag en helt underbar gammal bil och den
Var jag såklart tvungen att plåta.


Ystad Teater är väldigt fin. Och gammal. Det är också festligt att man har en ”egen” dörr att gå in igenom för att hitta sin plats. Taket, balkongerna t o m lamporna, ja allt är väldigt vackert och en
Perfekt inramning för band som t ex Weeping Willows. 

  Exakt kl 18,00 äntrade de scenen i svarta kostymer och svarta skjortor. Jag tror inte att jag sett dem live förut, men sångaren, Magnus Carlsson,
Sågs för inte så länge sedan i utmärkta ”Jill´s Veranda” på SVT. 


Han är fin och karismatisk, men poserade lite väl mycket och mellansnacket var väl inte helt trovärdigt alltid.


Däremot har han faktiskt en gudabenådad röst, vilket framkommer ännu mer live, eftersom han sjunger helt otvunget. Genren de tillhör är lite obestämbar tycker jag nog.
Han skulle lätt platsa i ett dansband eller varför inte ett Rockabilly- band. Om det nu finns några sådana. Texterna däremot handlar nästa uteslutande om hjärta och smärta och emellanåt är det outhärdligt vackert.Bäst: Inramningen, ljudet och hela stämningen
Sämst: De kunde gott spelat några låtar till och ”posandet” blev alltså lite mycket emellanåt.
Saknad: Touch Me 
Mest Otippat: Det som hände efter konserten
Fråga: Varför så tidig spelning, var det för Mello och/ eller för det som hände efteråt? 
Betyg: 4 starka Flipfloppor


Ja, sen kändes det ju märkligt att gå ifrån en konsert i  dagsljus, men det var tur det. Vad som hände på väg till tåget och lite fler stadsbilder kommer i morgon.
Resan hem gick smidigt och jag hann i stort sett hem till Mello och allting. En helt lyckad lördag alltså. Go´Kväll

7 kommentarer:

 1. Va?! Spelade dom inte Touch me?! Märkligt.....Älskar Weeping Willows och Magnus Carlssons röst! Har nog allt dom har gjort på CD. Det var väl cruising i Ystad i lördags, kanske därför dom spelade tidigt? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den rösten alltså!!! Du har helt klart för dig, men ingen av oss visste om Cruisingen, så det var extra bonus! Kram

   Radera
 2. Nice och Ystad är ju så underbart! Pastellfärgerna på husen och ja, jag måste dit snart. Många kramar och hörs i luren någon dag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alltid fint och roligt att åka dit, vi hörs snart ja, Kramar

   Radera
 3. Vilken förträfflig miljö och inte så dumt med både konsert och mello.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är så otroligt vacker teatern och faktiskt skönt att för en gång skull inte vara hemma mitt i natten efter en konsert, Kramar

   Radera
 4. Teatern ser ju alldeles underbar ut! Kasta mig snabbt in i nästa inlägg för att kolla vad som hände på väg till tåget. Är ju nyfiken:)
  Kramar

  SvaraRadera