L

måndag 16 juni 2014

Eftermiddagsutflykt

Roligheterna avlöser varandra nu och efter ännu en lång sovmorgon p g a natt- fotboll, trädgårderande, men även jordgubbsbrunch på snuttefilten, kom Mr T x  2 och hämtade mig vid 15- tiden i går och bilen gick mot Klagshamn.


I Öresund ligger Lillgrund. En vindkraftspark som varit i bruk 6 år. Den ligger ca en mil ut från kusten. Vid färdigställandet 2007 var det den tredje största havsbaserade vindkraftparken i världen med sina 48 ”möllor” och varje år uppmärksammas detta med ”Lillgrunddagen”. Då får man åka ut dit med båt och se dem på nära håll.


Det var väldigt fint väder, men en hop moln just över möllorna. Det gjorde emellertid att de faktiskt var igång, vilket såklart är roligare än när de står still.
Det är kanske svårt att uppfatta hur stora de är om man inte varit nära, men såhär ser basen ut. Man kan gå in i dem och i stort sett varje dag åker en båt ut och servar något av dem.


Den här klumpen är själva transformatorn.I land igen efter ca en timme, tog vi en sväng i hamnen och även på stranden. Temperaturskylten visade 20 grader i vattnet, men det måste bero på att det är relativt långgrunt där? Annars var det ju helt fel att inte ha bikini med sig…Hemma igen vattnade jag. Och vattnade. Och lagade middag. Lagom till Frankrike- matchen, knackade det på dörren och granne B kom men en liter precis nyplockade jordgubbar. Life is goood…….! 
Go´KvällInga kommentarer:

Skicka en kommentar