L

lördag 23 augusti 2014

Ännu en Festivaldag

Vissa dagar känns det som man hinner hur mycket som helst efter jobb utan att stressa. Så var det i onsdags. 


Mr T och jag var på Festivalen och inledde med en underbar Surdegsbaugette med långstekt Pancetta. Den har fått högt betyg och jag är benägen att hålla med. Lång kö, men snabb och effektiv hantering gjorde att vi inte behövde vänta så länge


Efter det, gick vi till Gustav-scenen för att se Malmöbaserade ”Solander” som började spela 18,00.  Trevligt helt klart! Inte så mycket folk till att börja med, så vi fick t o m sittplats. Bara en sån´sak! Sen är det rätt festligt att tältet är byggt runt fontänen, så att skulpturen står där i mitten. Givetvis avstängd, men ändå…


Kl. 19 Var det ”Klockan sju hos mig”, även det på Gustav Adolfs Torg. Kändiskockar lagar mat inför publik och igår var det Jenny Walldén. Hon som vann Sveriges Mästerkock, så det blev asiatiskt såklart. Nu tycker jag kanske att man kan kolla matlagningsprogram på TV i parti och minut, så vi stannade bara till en liten stund.


20.00 var vi åter på Gustav-scenen för att se Basia Bulat. En 30- årig kanadensiska som ser ut som en 15- årig älva med sin elektroniska Harpa. Vet inte så mycket om henne, mer än att hon bör avlyssnas och om möjligt, upplevas. 


Synnerligen musikalisk och möjligen är det inte så svårt som det verkar att sampla sig själv, men jag blev impad i alla fall.En halvtimme senare i 60- tals tältet, skulle ”The Young Ones” sätta igång sin spelning. När vi anlände 20,40 var de fortfarande inte igång utan bara yrade omkring på scenen. Däremot var det löjligt mycket folk där. De är populära, grabbarna, inte minst för att de är ganska roliga men så nonchalant får man inte behandla sin publik. 


Vid 20,50 var de typ igång, men det kändes ganska oengagerat, flasigt och pretto och jag blev verkligen besviken. Det är ju en del av Elton Bolton (världens snabbaste allsång) och några till, som utgör TYO och precis som den allsången, brukar deras spelningar vara rena rama lyckopillret, men vi drog oss vid första pausen vidare till Stortorget för kvällens och festivalens kanske största akt Timbuktu.


Vi var ju inte precis ensamma och jag vet inte, men det lyfte inte på samma sätt som sist han spelade. Dock ”stängde” han torget även denna kväll.  Och vi hjälpte därmed 2 lyckliga som kom in i och med att vi gick efter några låtar.Påväg mot Gustav igen, stannade vi till och köpte mini- donuts med chokela´sås. Mkt Bra! Och kolla strutarna i ståndet bredvid! Har nog aldrig sett något liknande…


Eftersom nästan hela Metropolens befolkning befann sig på Stortorget, var det lugnt och fint på Gustav och i tältet började Jaron Freeman- Fox spela precis när vi kom. Ännu en Kanadensare, som inte spelade elharpa, men väl violin som en gud. Mycket obestämbar genre, men klara inslag av nordisk folkmusik. Roligt och bra mellansnack också.


Sammantaget en mycket bra festivaldag igen med en del kul nya band jag inte hört förut. Dessutom kunde vi inte låta bli att dela en smakportion på pastastället, som verkligen stack ut bland de andra. Fräscht, griffeltavlor och med en maskin som hela tiden spottade ut ny, färsk pasta. Go´kväll

1 kommentar:

  1. Ååååh! Vi hade tänkt åka ner och se First Aid Kit men efter en kaosartad jobbstart var jag så slut att det inte blev av. Onsdagen var jag upptagen och torsdagen lika slut igen. Så det fick bli igår. Ska skriva något om det.
    Kram

    SvaraRadera