L

tisdag 10 februari 2015

Det är inte mitt fel!

Det är Brutus Östlings fel att det blir så mycket fåglar här för tillfälligt! Fotografen som tar så coola fågelbilder. Även Mr T´s fel lite,  som efter att jag berättat att jag såg Hägrarna förra veckan, ville kolla in dem han också. Så i söndags var vi ute i det fina, men blåsiga vädret i fyra timmar.

Det var rätt lugnt inne i parken och mycket folk som satt och njöt i solen, promenerade, matade fåglarna osv. På vägen runtom, kördes rullskidor och vanliga rullor. 


Fick lite vårkänsla ändå av all aktivitet.  Några Hägrar såg vi dock inte till, varken på vallen vid Museet eller på den lilla Ön i kanalen.


Men sen träffade vi  på en gammal dam som hängde upp korv i träden och slängde sill i vattnet. Då kom de fram en efter en, tills det nog var närmare 10 samlade. Hon är där minst en gång i veckan och ger fåglarna mat.
Hägrarna är ju för roliga! 


Bara skillnaden på när de sträcker på sig jämfört med när de liksom vecklar ihop hela halsen på något vis. 


En del flög upp i tallarna och satte sig.  Mycket dekorativt.
Så där stannade vi en bra stund. Roligt för Mr T att han fick se dem, nu när han kört till stan och allt….


Vid Stadsbiblioteket som ligger i utkanten av parken, finns en kiosk/ gatukök som legat där ”alltid” och som är mycket populärt. Dit gick vi sen och fikade på kaffe och våfflor. Gott och precis vad som behövdes för att fortsätta ett par timmar till.Efter Sothönor, Viggar och Rörhönor var vi nöjda och körde vidare till Kallbadhuset på Ribersborgsstranden


. Där finns också lite dammar och just nu är det väldigt högt vattenstånd i dem. Där fanns ett par som också matade. Framförallt Svanarna som håller till där och de hade mycket intressant att berätta. T ex att en del av fåglarna kommer från Danmark. Något man tydligen (och ganska logiskt egentligen) ser på ringmärkningen. En bra söndag på det hela taget och skönt att vara utomhus så pass mycket. .


Idag  och igår sken solen, vilket gör veckan uthärdlig. Jag röjer i mina skåp för att sen i vår stå på loppis. Bäst att passa på när lusten infaller.... Go´Kväll

4 kommentarer:

 1. Ååh, vilka underbara bilder! Fåglarna är så härliga och roliga :-) Jag får riktiga vårkänslor när jag ser dina fina bilder.
  Kram och ha en fin fortsatt vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TAck snälla, ja de är roliga faktiskt. Kanske därför det är så roligt att fota dem, Kram tebacks

   Radera
 2. Härligt. Jag säger som Helena, våren strålar igenom och vintern borde verkligen utebli nu.
  kramar och ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som vintern liksom är över, gör det inte det lite...? Kram

   Radera