L

tisdag 24 mars 2015

Fina djurparken

Jag hade inte räknat med att vi skulle kunna gå på Zoo, eftersom det utlovats regn, men vi slapp alltså det och då var det liksom inte så mycket att orda om. En ”kaffe” (färgat varmt vatten) och Croissant senare var vi redo och först tittade vi på Karibiska Flamingos och de otroligt häftiga Pelikanerna.

Bredvid dem bor det Silkesapor, som dock höll sig inomhus men de var nyfikna på oss och otroligt söta!


Lejonen var också ute, 2 st honor såg vi och hade nog tur, för sen framåt eftermiddagen då det duggregnade en liten stund, hade de gått in de också.


I den arktiska delen finns Isbjörnar. De var på sitt mest lekfulla humör och de är bara sååå……jättestora!  I vattnet ser de silkesmjuka ut och helst av allt skulle jag bara vilja krama om dem. Isbjörnen t v nedan hoppade upp och ned som om den hoppade hopprep. Mkt roligt och mycket svårt att gå vidare därifrån.


Även på zoo var det lite folk, säkert p g a fredag och lite halvkasst väder. Jag tänkte flera gånger att det måste vara väldigt jobbigt att gå där mitt i sommaren då jag gissar där är väldigt mycket människor.


I aphuset finns bl a de här Lejonaporna. Små som silkesapor och jättesöta. Tills de öppnar munnen, då är de inte så söta precis.  Förutom en Schimpans, som jag tyckte såg lite ledsen ut, verkade alla djur må så bra de kan då de trots allt lever inhägnade. Full rulle på dem liksom. Chimpansen hade f ö kanske bara en dålig dag. Kan människor ha det, kan säkert djur också ha det….De delade f ö bur med två sådana här bjässar, som jag har för mig är någon typ av Varaner.


Alltså Tigrar. De är väldigt, väldigt stora. Och fina. Nyss utfordrade, låg de och tittade ut över ”sina” ägor, som är ganska rejäla. Zoo håller f ö på med ett projekt för att rädda dem, då det inte finns alltför många kvar. Mkt Bra!


Vi såg också väldigt märkliga djur. Sådana jag inte ens sett på bild eller TV förut. 


Och roliga djur. Som strutsar, de behöver inte göra så mycket, de ser roliga ut i alla fall. 


Och det gjorde verkligen den här kamelen också. 


I morgon sista delen från Köpenhamn och då blir det ungar. Kanske en och annan fågel också. Go´Kväll


1 kommentar:

  1. Hihihi, såna sötisar och den där småledsna apan vill jag ju krama.
    trevlig kväll och tack för fina bilder.
    kramen!

    SvaraRadera