L

tisdag 7 april 2015

Påskfirande I

Vilken ovanligt bra påsk det blev i år, så glad för det!

Börjadepå Långfredagen, då jag först gjorde ett ryck i Paradiset. Det näst- värsta, att rycka alla Ormbunkar och klippa ned elefantgräset. (det värsta är att flytta pallkragarna med all jord). Det var strålande fint och bara lite, lite kallt i luften. Ma och Pa hämtade mig ett par timmar senare och vi for till Torup och Bokskogen, där vi såg en mycket trevlig samlingsutställning, samt fikade utomhus i solen. Mkt bra! Jag tog exakt 0 bilder, vilket är lite konstigt ändå..

Påskafton bjöd på om möjligt, ännu finare väder och efter PW till havet, for jag med Ma och Pa norröver med målet Margretetorps Gästis. Ganska dramatisk himmel på vägen, men vi klarade oss i princip utan en droppe regn.


Väl framme, bjöds vi på en otrolig kakbuffé som stod uppdukad i lobbyn. Hela stället var smakfullt påskpyntat, t ex hängde det häxor i taket vid receptionen. Mycket ägg såklart och allt var väldigt smakfullt. 


Kvällsbild på baksidan av lobbyn/restaurangen


Gästis är byggt i 2 våningar i 2 kluster kan man säga, där varje kluster har en fin innergård och vi som bodde på andra våningen, gick via en loftgång till våra rum. Såhär bodde jag i mitt ”enkelrum”. Exakt likadant som dubbelrummet bredvid där Ma och Pa bodde.Nu har det inte slagit ut ordentligt, men det var ändå väldigt fint i deras trädgård eller vad man ska kalla det. Vitsipporna hade börjat blomma i alla fall och jag kan bara tänka mig hur fint där är när allt är utslaget.

Innan maten, tog vi en Pina Colada, åt rotfruktschips och skrapade ett gäng lotter jag köpt åt oss. Vinst på 2 av 6 får godkänt. Inga stora summor, men ändå…Så var det dags för Påskbuffén. Det är omöjligt att försöka förklara allt som fanns och hur fint det var, men om jag ska försöka framhålla något, var det Sherrysillen, Renstekstårtan och lammsteken. Helt överlägset gott. I vanlig ordning, åt jag mig nöjd på sillen och tog endast en smakbit av t ex lammsteken.Efterrätterna var såklart också ljuvliga och extra plus för att det var i små portioner, så att det gick att smaka lite av varje. Nöjd ändå att jag inte åt så jag sprack, men det var på gränsen…


Idag är det redan Tisdag. Så märkligt, men så skönt med ännu en kort vecka. Go´Kväll

2 kommentarer:

  1. Så vackert ställe! Och vilken mat :-) Det ser verkligen underbart gott ut.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja alltså det rekomenderas verkligen. Mkt bra mat, rum, miljö och service. Ska snart dit igen för att bara äta frukost. ;) Kram

    SvaraRadera