L

onsdag 20 maj 2015

Rapport från Paradiset

Ja, nu får det vara nog med semesterbilder. Alla har sannolikt förstått att jag gärna åker tillbaka.

5 dagar är ju inte så mycket, men i trädgården hann det hända en del roligt. Och en del mindre roligt också, t ex hade gräset som jag gödslat, vuxit med blixtens hastighet. Kirskålen skjutit fart som vanligt, nu mer spridd än förra året också och Maskrosorna blommade gult och fint fult både i rabatter och gräsmatta.


Det roliga då. Ja, alla 3 lönnarna har nu slagit ut och den minsta av dem har helt uppenbart mått bra av den milda vintern, då den redan är dubbelt så stor som förra sommaren. De är ju lite känsliga Lönnarna..


Rysk klockhyacint har jag lite här och där. Också en sån´där som kommer lite där den känner för och olika mycket vart år, men den är alltid lika välkommen. Finns hos mig i Rosa, Vitt och den vanliga blå. 


Blodnävan har börjat blomma också, de som står i söderläge. Nu kommer den blomma i stort sett hela sommaren.
Fina lilla skira Myskmadran blommar och har  f ö spridit sig till en pallkrage, men de är lätta att flytta och inte något stort problem alltså. Och just idag, slog första Ormroten ut. När den har blommat över, klipper jag ned den och så blommar den en gång till. Mkt Bra!Och Liljekonvaljerna såklart. Finns det någon mer underbar doft? Skulle väl vara Luktärtor i så fall… Brunnävan har blommat ett par veckor redan och så liten den är, är den väldigt effektfull. Sprider sig bra också, som de flesta andra Nävor.


Morgonstjärna (?) finns lite här och där och har alltid funnits här. Den slår ut på morgonen och slår ihop sig på kvällen.Utanför Paradisområdet går en relativt stor väg som på ena sidan kantas av Syrénhäckar i alla färger och de är utslagna, men min står i Norrläge och tar därför lite längre tid på sig, men vilken dag som helst nu!


Avslutningsvis den Gula fina Vallmon/Anemonen, som står så välkomnande vid ytterdörren.


Så fast det är kallt för att vara Maj, går det ju framåt så sakteliga. Potatis och bönor har bara precis tittat upp, men mer än så är det inte. Idag blev det dock en fin och lugn kväll med trädgårdering som gick riktigt bra.


4 kommentarer:

 1. Åhhhhh vilka helt underbara foton som du visar från era semester dagar OCH på blommorna i Paradiset, kan känna doften av Liljekonvaljen genom skärmen <3
  Änglakramar Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, Tack Maria, roligt att du hänger kvar här emellanåt! Kram tebacks

   Radera
 2. Så vackra dom är dina blommor! Har visserligen flera av dom du visar här hos oss! Hägg, syren o liljekonjevalj är några av dom som blommar för fullt. Det är så kul o spännande se om frön man satt kommer.. Kikar o vattnar i princip varje dag. Tänkte ett tag om man var galen med allt som är satt o planterat. Kul är det iallafall.
  Njut i ditt paradis!
  Kram,
  Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är otroligt roligt att följa det man sått! Ett under vilken kraft i så små frön som det ofta är och att de både orkar växa och blomma så på en säsong. Mina tomater kan jag nästan se hur de växer och de vill ut,men det är ännu för kallt. Kram

   Radera