L

lördag 16 maj 2015

Semester dag 3

De här bilderna visar Supertar på Brac och är tagna från färjan vi tog dit från Split. Ser ju fin-fint ut det med, men vi ville till den berömda stranden på andra sidan ön och tog därför en buss som på galet slingrande vägar tog oss till lilla byn Bol. 


Det framgår inte riktigt, men det är fruktansvärt högt upp och särskilt när vi åkte tillbaka igen, sökte det mig nästan, fast jag normalt sett inte är så höjdrädd. Här ser man målet med resan. ”Guldtungan”- Zlatni Rat. Den berömda stranden som f ö är på omslaget på något resemagasin såg jag igår.


Bol är en riktigt liten pärla. Det bör dock tilläggas att Maj inte är högsäsong i Kroatien och därför hade vi lyxen att vara tämligen ensamma i stort sett överallt vi befann oss. Utom inne i Split då förstås.Här åt vi lunch på en igen fantastisk restaurang och fick därmed smakat deras berömda skinka och ost. Hur gott?


Sen hägrade stranden såklart och vi blev inte på något sätt besvikna. Det var 29 grader varmt, så parasoll kändes som ett måste. Särskilt för Mr T, som tål solen lite sämre än vad jag gör. 
Här hade vi några härliga timmar och från restaurangen ovanför, satt vi och funderade på om vi inte skulle gå ned en stund till, men vi hade buss och färja tillbaka att passa.


Brac och Bol skulle jag gärna återvända till, men då får det nog bli med båt, som vi f ö hade tänkt ta tillbaka till Supetar om den bara gått, för den där vägen var inte rolig fast chauffören körde hur fint och försiktigt som helst.


Tillbaka i Split, styrde vi stegen mot gamla stan igen och där slog vi oss ned på en restaurang som mycket tjusigt upplagt, serverade Pasticada. 


En kroatisk specialité med marinerat kött och gnocci. Hur gott? Receptet skall googlas och försöka återskapas, den saken är klar! 


Ja, sen blev det en kaffe på Riva igen, innan vi for hem efter ännu en toppdag!


Älska Kroatien säger jag bara!

5 kommentarer:

 1. Vilken underbar resa ni gjort! Visste att ni knappt kunde bli besvikna :)
  Båt låter bättre än den där bussfärden....gjorde en liknande i Italien i vintras...
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, båt är nog att föredra hur fint det än var. Kramen

   Radera
 2. Ljuvliga bilde,r speciellt på den där Mr T. sitter på stranden under parasollet.
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Titti, det blev lite som en resekatalogbild, Kram

   Radera
 3. Ljuvliga bilder, som i ett semestermagasin och ni var där. :)
  kram!

  SvaraRadera