L

onsdag 11 november 2015

Organiserad fågeltur

I söndags var jag uppe med tuppen, för att möta upp Malmöornitologerna och hänga med dem på tur. Tänker att det kan vara roligt att åka till ställen jag inte förut besökt och det var ju alldeles fantastiskt fint väder också.
Deras turer kan vem som helst följa med på och de verkar ha en rätt avslappnad stämning. Det blåste visserligen en del, men vi for till Dörröds Fälad och i skogen var det lugnt och fint. Där finns mycket Hassel och det gillar Nötkråkor men vi såg tyvärr inte en enda. Däremot Glador och en Större Hackspett.En enda blommande vitsippa såg vi också och frågan är hur den tänkte där? Är den mycket sent på det eller alldeles för tidig…fin var den i  alla fall och vårkänslor infann sig omedelbart.


Svartmesen valde att vända baken till och Entitan var snabb som en Vessla bland grenarna.Även på söndagen såg jag Fjällvråk. De är mäktiga rovfåglarna, ingen kan säga något annat!


En av deltagarna fixade även middagsmat till sig på turen. En gigantisk Stolt Fjällskivling!


Totalt såg vi 28 arter och roligast var helt klart en mycket fin Domherre, men någon bild på honom blev det icke.

Kvällen ägnades åt Pa som traditionsenligt fick en Amaryllis p g a Fars Dag. Kinamat från byn och Allt För Sverige på TV´n. Mkt Bra!

1 kommentar:

  1. Wow vilken svamp. :-) Och fint med traditionsenliga amaryllis. Gör mig rörd.
    kram!

    SvaraRadera